donderdag 7 maart 2013

LIVE...food diy
Lunchtime..mijn favoriete moment van de dag! Zeker als je thuis bent en lekker kunt uitpakken. Vandaag op het menu: Kip en tonijn op een sneetje brood. Het klinkt zo normaal maar…een beetje saus doet wonderen!  

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 15 minuten aan tijd :)
  • 1 kipfilet
  • blikje tonijn
  • 1 ui
  • kaas
  • 4 sneetjes brood
  • wijnazijn van rode vruchten (te koop bij de Albert Hein)
  • mosterd
  • mayonaise
  • peper
  • zout
  • maïs (optioneel)
  • verse basilicum (optioneel)

Stap 1en 2: Snij de kip in plakjes, even wat peper en zout strooien. Het uitje deels in ringen snijden en deels versnipperen. Stap 3: Een beetje boter in de pan. Als de boter is gesmolten kan je de ringen van de ui erbij gooien. Als de ringen glazig zijn kan de kip erbij. Schenk nu een scheutje wijnazijn in de pan. Wijnazijn geeft een zoete/licht zure smaak aan de uien ringen en zal de kip ook meer pit geven. Als de kip aan beide kanten goudbruin is, haal je de pan van het vuur. Door naar stap 4!
Stap 4: Schep de tonijn over in een kommetje en voeg daar de gesnipperde ui aan toe. Dan 1 theelepel mosterd en 1 eetlepel mayonaise. Bestooi het met peper en zout. En roeren maar! Ik heb ook nog een eetlepel maïs  en een paar gesneden basilicum blaadjes toegevoegd voor smaak en het gezonde kleurtje..
Stap 5 en 6: Pak de borden en toast je brood! Leg een plakje kaas op je boterham en leg je kippetje erop. En op de andere toast komt het visje! Glaasje drinken erbij en genieten maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen