woensdag 24 december 2014

LIVE...diy
Het is weer tijd om creatief te worden! De vakantietijd is voor de meeste Nederlanders een feit en onze buikjes mogen weer zonder schuldgevoel gevuld worden met heerlijk eten. Eten, eten en nog eens eten dat is hoe wij samen een feestje vieren. Mij leek het dan ook heel gepast om 'We ❤ Food' op het tafelkleed te zetten. Ik wilde veel wit, simpel en het vooral ook een mooie gouden DIY ervan maken. Hema is alweer mijn beste vriend bij deze DIY. 

Wat heb je nodig:


  • Geprinte blaadjes met je quote. Ik heb 'We ❤ Food' onderaan deze blog staan mocht je deze willen gebruiken.
  • Kniestukken/elleboogstokken van goud bij de Hema
  • Strijkijzer.
  • Mesje of schaar.
  • Tafelkleed. Ik heb een oud laken gebruikt.
  • Zwarte spuitverf, maar gewone acryl zou ook werken. Maak maar op wat je hebt liggen.
  • Goud witte spullen om de tafel verder aan te kleden. Ik heb alles bij de Hema gehaald.


Print de 'We ❤ Food' uit en snij of knip de woorden uit het papier. Nu heb je een eigen sjabloon gemaakt. Plak het sjabloon vast met tape op het doek. Nu mag je spuiten met je zwarte verf. Maar ik kan mij voorstellen dat een kleurtje ook heel leuk zou staan bij deze woorden?!

Vervolgens mag je de kniestukken helemaal verknippen in leuke blokjes. Ik heb ze daarna neergelegd alsof de wind er over heeft gewaaid, lekker speels! En dan komt het makkelijkste stukje; met een licht vochtige doek  over de gouden stukjes strijken om ze vast te maken. Je tafelkleed is helemaal klaar! Je kan het tafelkleed na gebruik gewoon wassen. Wel zou ik het niet te warm wassen, maar zover ik weet is deze verf nog noooooit uit mijn kleren gekomen. ;) Nu komt het allerleukste deel! De tafel dekken en helemaal aankleden. Nu is het kleed een echt tafelkleed geworden, en niet meer een oud laken! Onder het laken slapen was leuk, maar ervan af eten is top! Om de avond met leuke gesprekken te vullen heb ik onder elk bordje een taart onderlegger gelegd met daarop een vraag. Ik ben benieuwd hoe iedereen zal reageren! Ook krijgt iedereen een kroon, je moet wel eerst de knalbonbon laten ontploffen! Ik heb er zin in. Ik wens jullie ook hele fijne dagen, geniet van elkaar, wees lief en geniet! En ik wens dat je kerst meer zal zijn dan alleen goed eten ;). Xx Devereaux


1 opmerking: