dinsdag 4 maart 2014

Laugh...

Undercover deel 2! Ik heb de afgelopen week weer mijn ogen en oren de kost gegeven. En na een aantal situaties goed bespied te hebben viel mij iets op. Wat zijn mensen zijn toch bijzondere wezens. Vooral volwassenen. Kinderen laten toch minder met zich dollen. Volwassenen kijken, denken, interpreteren en reageren. De trillende lipjes, rode wangetjes en ongemakkelijke lachjes komen toch vaker voor dan ik had verwacht.

Elkaar goed begrijpen is soms een hele kunst. En dan niet kunst zoals dat mishandelde stukje klei van je buurvrouw, maar Kunst met een hoofdletter  K hangend in een museum. In een gesprek heb je een zender en een ontvanger. De zender moet alles op een rij hebben voordat hij / zij praat. Wat wil je zeggen? Welke houding gaat hiermee gepaard en op welke toon spreek je de woorden uit. En ohja, dan heb je ook nog eens timing. Staat de ontvanger net met 3 huilende kinderen de etenswaren uit te pakken, dan moet de zender eventueel heel even wachten met: ' Fijne dag gehad, schatje?'. En de ontvanger moet helemaal 'ZEN' zijn om de gezonden boodschap op correcte wijze te ontvangen. 

Het is zes uur. Hij steekt de sleutel in het slot en duwt de voordeur open. In de hal van zijn woning hoort hij de muziek al. Hij loopt de woonkamer in en aanschouwd daar….in ieder geval niet de houten planken vloer. Overal ligt stof, papier en pennen over de grond verspreid. Vanuit de keuken komt lawaai. Hij springt over de chaos heen met een flinke armzwaai. Hij is blij dat de hal, woonkamer, keuken niet al te ver uit elkaar liggen. Daar ziet hij zijn geliefde staan in de keuken. Ze rent heen en weer van snijplank naar gasfornuis. Het huis was niet gevuld met de geur van warme boter en stomende groenten. Hij concludeerde dat het eten vast nog niet klaar was…nog langggg niet klaar. Hij kijkt haar aan en vraagt: ' Wat heb je gedaan vandaag?'. 

Nu is het aan haar hoe ze op deze vraag ingaat. Als zij zichzelf ziet als een fantastisch leuk persoon, die een fantastische dag heeft gehad. Dan krijgt 'hij' een grote glimlach als reactie. Maar, als zij zichzelf ziet als een chaotisch persoon, die nooit op tijd is met haar taken. Dan krijgt 'Hij' een krijs van een holbewoner met daar achteraan gegooid een lege pan (Want die was klaarblijkelijk nog niet gevuld). 

Tja…Hoe zou jij reageren? Xx Devereaux

Geen opmerkingen:

Een reactie posten