vrijdag 18 oktober 2013

LIVE...diy
Zoals beloofd bij een vorige blogpost is hier het begin van een reeks opberg DIY's. 

Sjaals, ze zijn niet alleen lekker warm, maar ook zo'n outfit-booster! Normaal zwart jurkje? Sjaaltje erbij en...BAM!!! Meteen hipper, stoerder en pittiger. Maar what to do, als alle sjaals toch een opbergplekje moeten hebben. Nou, ik zeg, -ZITZAK-.
 Jaja, je ziet het goed hoor. Er zit een knuffel tussen! Stiekem vind ik deze beestjes nog erg leuk. Zeg maar nostalgie of zo?..Maar om ze op mijn bed neer te zetten, net als vroeger, dat gaat te ver. Ook een poppenhoek werkt niet meer in een grote mensen huis. Dus dan is de zitzak een prachtige rustplek voor deze knuffelige weldoeners. 

Wat heb je nodig?


  • Stof 1.20m breedte, min.1.20m hoogte
  • Lint 1.5 m
  • Garen 
1. Ik heb de stof binnenstebuiten dubbelgevouwen (1.20 breedte en 60 cm hoogte met de vouwlijn  aan onderzijde). Vervolgens heb ik de zijkanten en onderste hoeken rond afgespeld. Leg het onder de naaimachine en naai de zijkanten/hoeken dicht. Let op! Naai de zijkanten niet helemaal dicht (10 cm open laten), je moet nog stof omnaaien voor het lint erdoor te kunnen rijgen.
2. Draai de zak binnenste buiten, zodat de goede kant van de stof buiten is. Oké, ervan uitgaand dat je goed hebt opgelet bij punt 1. ;) Mag je nu de bij opening de stof 5 cm naar binnen vouwen. Speld rondom de stof naar binnen. En dan mag de naaimachine zijn werk weer doen om een brede zoom te naaien.
3. Rijg het lint door de brede zoom en knoop de uiteinden vast. Voor makkelijk te rijgen kan je één kant van het lint vastknopen aan een pen en deze door de zoom schuiven.  
4. En vullen maar die zitzak!
2 opmerkingen: