vrijdag 21 maart 2014

LOVE...stad
Een goed uitstapje begint met lekker eten. Voor het eerst dit jaar hebben wij op het terras genoten van een hapje en een drankje, in een voor ons nog niet bekende stad. Ik ben erg benieuwd of jullie met de foto's, straatnamen en activiteiten kunnen raden waar wij geweest zijn?! Succes :)



Er staan heel wat karakteristieke gebouwen met veel persoonlijkheid naast elkaar. Op 1 huis had ik wel een oogje, en hij op mij! ;)







De straten dichtbij de oude kerk zijn ontzettend leuk. Vol met conceptstores waar jonge ontwerpers hun spullen verkopen en leuke interieurzaken. En....Leuke prijzen voor grote en kleine uitgevers, echt top! Verder loopt deze straat af, waardoor je een geweldig uitzicht hebt. Met goed weer zie je kinderen (en volwassenen) spelen met een waterstroompje die in het midden van de straat naar beneden loopt. Ook liepen er best veel duitsers...hint, hint.




Terwijl ik hard aan het sporten was. Winkel in en winkel uit, natuurlijk! Was manlief naar het water gelopen en heeft zich daar goed vermaakt met de eendjes en deze gele meneer. Er schijnt ook een park te zijn in de buurt van het centrum, maar door ons drukke schema hebben wij deze niet gezien ;). Maar dan is er gelukkig wel een reden om weer terug te gaan?!



Als je in deze stad rondloopt moet je zeker even zitten in het meest drukke en lekkere eetcafĂ©. De 'Blonde Pater' in de Houtstraat heeft heerlijke sapjes en huisgemaakte appeltaart. Verder zag (ja, zag...weer een reden om terug te gaan?!) ik ook  sandwiches die zoveel lekkers bevatten dat ze minstens 15 centimeter hoog gestapeld waren. Mmmmm, de mensen die hier aan knabbelde zagen er gelukkig uit. Dus...'Blonde Pater' is echt een aanrader! De onderstaande foto was weer een koffiehuisje waar ik langs liep, ziet het er niet 'Alice in wonderland' uit?  Of komt het doordat er een man binnen zit, die mij doet denken aan de Mad Hatter...


Rara waar was ik?! In Nijmegen! Een geweldige stad, met prachtige straatjes en winkels. Xx Devereaux

2 opmerkingen: