dinsdag 7 mei 2013

LIVE...food
Andijvie stamppot is heerlijk, maar er is altijd wat over! Ik denk dat gezinnen met 3 personen dit probleem niet hebben, maar wat moet je doen als je maar met z'n tweeën bent of minder? Ik zeg; hergebruiken! Je hoeft echt niet 2 dagen hetzelfde te eten met dit recept tipje. Dus dag 1 andijviestamppot met spekjes erdoor, wat melk en boter..en zout natuurlijk voor de smaak.Maar dat hebben jullie vast al vaker gedaan...als ras echte Nederlanders;)
Dag 2 heb je nodig:

·         Paneermeel
·         Prei
·         Kaas
·         2 eieren
·         Tomaat
·         Andijviestamppot
Het valt toch niet op dat ik de prei vergeten was te fotograferen, toch? ;)
Gooi de stamppot in de blender en maal het totdat er een papje is. Voeg dan de blokjes kaas en stukjes prei toe, deze hoeven niet gemalen te worden. Maak kleine balletjes van het mengsel. Is het mengsel iets te vochtig om een balletje te rollen, kan je wat paneermeel erdoor roeren. Volgende stap!
Rol de balletjes door het ei en vervolgens door de paneermeel. Herhaal dit 2 keer, dan krijg je een heerlijk krokant korstje :).
Lekker bakken in zonnebloemolie tot ze goudbruin zijn! Snij de andijvie in reepjes en tomaat in stukjes. Maak een zoete dressing erbij, dit is een goede balans tegenover de ietwat bittere andijvie. Ik heb honingmosterd dressing gemaakt. (1 Lepel: Honing, mosterd, mayonaise en een snufje dille, peper en zout.) Eet smakelijk! It's deliscious :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten